Den här veckan bakade vi i bakstugan. Det är en av årets bästa dagar. I år klädde rimfrosten in hela Rälta och månen var ny och lyste blekt över Sparvgården där röken från bakstugans ugn stod rakt upp ur skorstenen. Här är ett bar recept på tjockbulla som ger ca 40 stora brödkakor
MJUKBULLA
Degspad:
4 l ljummen mjölk
1 kg kokt, mosad potatis
7 hg margarin
2,5 msk salt
3 påsar färdigmalda brödkryddor
1 liten burk apelsinmarmelad ( kan uteslutas)
2 hg jäst
Häll degspadet i en stor balja över:
4 kg rågsikt
1 kg vetemjöl.
Knåda degen ordentligt slät och låt jäsa i 45 minuter
Tillsätt:
5 dl sirap
1 hg jäst
1 kg vetemjöl
Knåda en stund till och mjöla ordentligt på degen. Nu är det dags att åka till bakstugan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar